Speciális dokumentumok készítésére szolgáló programok - Csehországban és Szlovákiában történő alkalmazásra

Új Zöld Megtakarítási Program (NZÚ)
Az Új Zöld Megtakarítási Program (NZÚ) az Állami Környezetvédelmi Alap követelményeinek megfelelő energetikai értékelésre szolgáló program. A program az ENERGETIKA, 1D HŐTECHNIKA ÉS A KOMFORT programok eredményeit használja. A program kimenete egyetlen dokumentum, amit csak jóvá kell hagyatni és a támogatási kérelem keretén belül be lehet nyújtani.

VÁLTOZATOK
Ez a program lehetővé teszi az objektum megoldási változatainak összehasonlítását. A program az ENERGETIKA alkalmazás számításaival dolgozik. A program az energetikai és környezetvédelmi adatokkal összefüggésben részletes gazdasági kiértékelést készít.

ANYAGNORMÁK
Az Anyagnormák program az épületszerkezetekben alkalmazott valamennyi anyag specifikációjának egyszerű megjelenítését és exportálását teszi lehetővé.

VÍZSZIGETELÉS
A program megfelelő vízszigetelési szerkezeti terv készítésére szolgál az épület ismert határfeltételei alapján. Az elbírálás alapja a Cseh Vízszigetelési Társaság 01 irányelve: Vízszigetelési technika - épületek és szerkezetek víz és nedvesség káros hatásai elleni védelme.

NEMOPAS ALAPELLENŐRZÉS
A program a NEMOPAS eljáráson alapszik és lehetővé teszi a házak szerkezeti megoldásával, korával és helyzetével összefüggő veszélyek azonosítását. A műszaki meghibásodások valamennyi potenciális veszélyéhez magyarázatot fűz és alapvető diagnosztikai módszereket javasol arra, hogy hogyan kell az objektum az adott veszélyét az objektum bejárásakor értékelni.