Számító programok - Csehországban és Szlovákiában történő alkalmazásra

ENERGETIKA
Energetikai igények kiszámítására szolgáló program. A program segítségével elkészíthető a 78/2013. törvény rendelete szerinti Épület energiahatékonysági tanúsítvány és az Energetikai tanúsítvány, valamint a szlovák jogszabályok szerinti projektértékelés; a ČSN EN 12831 szerinti energiaveszteség számítás; a ČSN 73 0540-2 szabvány szerinti épületburkolat energia címke számítás. A program az Új Zöld Megtakarítás (NZÚ) dotációs program számítások elvégzésére szolgáló modult is tartalmaz.

1D HŐTECHNIKA
Szerkezetek hőtechnikai számításainak elvégzésére szolgáló program. A program lehetővé teszi az egydimenziós hő és nedvesség terjedés számításokat. Az eredmények összevethetők a ČSN 73 0540-2 és STN 73 0540-2 szerinti szerkezetek hőtechnikai követelményeivel.

2D HŐTECHNIKA
Hőtechnikai számítások végzésére és építészeti csomópontok elbírálására (hőcsomópont számításra - lineáris hővezetési együttható, felületi hőmérséklet - belső felület hőátbocsátási tényezőjének kiszámítása) szolgáló program. Az eredmények összevethetők a ČSN 73 0540-2 szerkezetek hőtechnikai követelményeivel.

DUTINA
A szellőztetett légrétegek hőtechnikai számításainak elvégzésére szolgáló program. A program a szerkezetek szellőztetett légrétegeiben a hő és a nedvesség folyamatának számítását is lehetővé teszi. Az eredmények összevethetők a ČSN 73 0540-2 és STN 73 0540-2 szabványokban meghatározott szerkezetek hőtechnikai követelményeivel.

KOMFORT
A helyiségek hőtechnikai számításaihoz való program. A program lehetővé teszi a helyiségben lévő levegő hőmérséklet folyamatának nyári és téli időszakban történő számítását, valamint a helyiségek hőkomfort paramétereinek meghatározását. Az eredmények összevethetők a ČSN 73 0540-2 és STN 73 0540-2 szerinti nyári és téli hőstabilitás hőtechnikai követelményeivel.

AKUSZTIKA
Szerkezet hangszigetelésének kiszámítására szolgáló program. A program lehetővé teszi az egyszerű és kettős szerkezetek léghanggátlásának és lépésálló hangszigetelésének a kiszámítását. Az eredmények összevethetők a ČSN 73 0532 szerinti szerkezetekkel szemben támasztott követelményekkel.

ANTIRADON
A fekvő rétegből az épület belső környezetébe jutó radon koncentráció kiszámítására szolgáló program. A program segítségével meghatározható a radon elleni védekezés.

Fotovillamos erőmű
Órás számítási léptékű fotovillamos erőmű (FVE) számítások végzésére szolgáló program. A program lehetővé teszi a fotovillamos erőművek termelésének kiszámítását, az épület elektromos energia fogyasztás sémájának beállítását, valamint a saját szükségletű hasznosítható elektromos energia mennyiségének kiszámítását. A program az elektromos energia tároló elemeket is figyelembe tudja venni.

3D EDITOR
A 3D EDITOR az épület és környezete 3D geometriájának bevitelére szolgáló program. A jelenlegi változatban fotovillamos erőmű programmal összekötött 3D bevitel van, és lehetővé teszi a fotovillamos rendszer árnyékolt részeinek pontos meghatározását a megtermelt energia kiszámításánál.

Épületek műszaki berendezései (TZB)
A helyiségek hőveszteségének kiszámítására és a fűtőtestek tervezésére szolgáló program. Jelenleg az Épületek műszaki berendezései (TZB) program fűtési rendszerek csővezetékeinek dimenzionálására, a csővezeték hőszigetelések vastagságának, szabályzószelepek, kiegyenlítő szelepek és további fűtési rendszer elemek kiszámítására szolgáló bővítésén dolgozunk.